Opleidingskundig ontwerp en advies  

Leren en ontwikkelen

Ik sta voor leren met lef, liefde en luchtigheid. Ik laat professionals het plezier in leren ervaren en geef ze de moed om zichzelf en elkaar uit te dagen. Speels, experimenteel en met warmte. Niet zoals het hoort, maar zó dat het werkt.

Het proces van leren en ontwikkelen geeft me enorm veel energie, omdat het zoveel oplevert. Groei in zelfvertrouwen, groei als professional, lekker in je vel zitten, beter samenwerken . . .

Ik zet mijn didactische vaardigheden, visuele skills en creativiteit graag in om jouw organisatie te ondersteunen in het ontwikkelen van leerinterventies en didactische materialen. Daarnaast coach ik trainers en coaches om met energie en effect te trainen en een klimaat te creëren waarin dat met lef, liefde en luchtigheid kan. Kenmerkend in mijn aanpak is de inzet van visuele middelen, speelse werkvormen, spelen en samen experimenten, gericht op het ondersteunen van leren.

“Ik laat professionals weer spelen, experimenteren
en genieten van leren en ontwikkeling.” 

Coach- en trainingsmaterialen

Bij een krachtig ontwerp van een sessie, training of andere leerinterventie, mag professioneel materiaal niet ontbreken! Ik ontwerp visuele templates en materialen. Op maat, zodat jij als trainer of coach het doel van de bijeenkomst realiseert.

Visuele templates ondersteunen bij het verzamelen van input en het aanbrengen van structuur in zowel proces als inhoud. Ze helpen om het doel van een sessie, gesprek of training te bereiken. Daarnaast ontwerp ik didactische materialen, denk bijvoorbeeld aan spelkaarten, spelborden, werkboeken of illustratie van e-books.

Deze materialen en visuele templates staan nooit op zichzelf, maar zijn altijd een afgeleide van een krachtig ontwerp van een sessie of training. Ik kijk naar het geheel vanuit mijn achtergrond en ervaring als opleidingskundige, facilitator en zakelijk tekenaar. Indien gewenst, kan ik ook ondersteunen bij het ontwerp van een training.

Portfolio

Didactisch advies en coaching

Ben je op zoek naar hoe je meer kunt spelen en experimenteren in jouw trainingen en hoe je met meer plezier doelen van jouw deelnemers bereikt? Ik ondersteun bij ontwerpen van leerinterventies. Daarnaast coach ik trainers met een beperkte didactische achtergrond, die vanuit een enorme expertise iets te brengen hebben aan de wereld, maar zoekend zijn naar hoe ze dat didactisch moeten vormgeven.

Meer weten?

Nieuwsgierig wat ik voor jou of jouw organisatie kan betekenen? 
Neem dan contact met me op om samen jouw vraag te verkennen.